Wijze raad van Brother John

Wijze raad van Brother John

Eind augustus ontving ik een mailtje van August Turak, ondernemer en auteur, waarin hij zijn nieuwe boek onder de aandacht brengt. Het boek, ‘Brother John’, gaat over de monnik John en verschijnt later deze maand. Brother John woont in het Trappistenklooster van Mepkin Abbey. Turak brengt regelmatig tijd door in het klooster en dus ook met Brother John.
In zijn mail vraagt Turak mij om te helpen zijn boek te promoten. Dat kan op verschillende manieren. Natuurlijk door het boek alvast te bestellen of op m’n decemberverlanglijstje te zetten (bij Amazon of zo), het verschijnen van het boek te delen via sociale media, een interview af te nemen of Turak als spreker uit te nodigen. Brutaal? Misschien.
Ik besluit een mailtje terug te sturen, met een vraag. Ik vroeg ‘m: in de wereld van vandaag genieten we van alle digitale middelen die we voorhanden hebben. Ook worden de nodige discussies gevoerd en zijn er vele ideeën over de invloed die digitalisering op ons heeft. Over de voordelen en schaduwkanten van de digitale samenleving. Heeft Brother John hier ideeën over?
Zijn antwoord is dit: ‘Brother John is een Trappister monnik. Hij mijdt zoveel mogelijk alle afleiding, inclusief die van digitale middelen. Brother John zou ons leren afstand te nemen van deze vorm van afleiding. Hij zou ons leren wat vaker in stilte naar onszelf te kijken en minder naar de schermpjes van allerlei digitale middelen.’
Een wijze raad!

Meer over het boek? https://augustturak.com/product/brother-john

 

Geen reactie's

Geef een reactie