Voorlichtingscampagne van start

Voorlichtingscampagne van start

Eind januari is de voorlichtingscampgane gestart van de Autoriteit persoonsgegevens (AP). Aanleiding is de Algemene verordening gegevensbescherming die in mei gaat gelden. Overheden, instellingen en bedrijven moeten vanaf 25 mei voldoen aan deze regelgeving. Dat betekent dat ze helder aan moeten kunnen geven hoe ze met persoonsgegevens om gaan.
Als burger, patiënt of klant moet je er over geïnformeerd worden. Gevraagd en ongevraagd. Zo heb je meer inzicht in de gegevens die van jou verzameld worden en hoe ze gebruikt worden. Ook zul je vaker en duidelijker gevraagd worden naar toestemming om je gegevens te gebruiken.
Voor overheden, instellingen en bedrijven betekent het dat ze op een rijtje moeten zetten hoe ze met gegevens omgaan. Hier hebben ze werk aan. Maar omdat de AP na 25 mei hoge boetes op kan leggen als niet aan de regelgeving wordt voldaan, zijn ze er over het algemeen wel mee bezig. Ik hoop dat de boetes niet de reden zijn voor de meesten om hun zaakjes op orde te hebben. Het is toch logisch dat ze jullie en mij duidelijk kunnen maken hoe ze met onze gegevens omgaan! Ik zal het in elk geval prettig vinden. Het geeft mij vertrouwen in de betreffende organisatie. En dat is ook de bedoeling.
Wil je er meer over weten, kijk dan op https://hulpbijprivacy.nl/

 

Geen reactie's

Geef een reactie