Supermanstoornis

Supermanstoornis

Lijd jij aan de Supermanstoornis? Je lijdt er aan als je denkt dat ieder ander iets niet kan, maar jij wel. In dit geval: je telefoon gebruiken in het verkeer.
Niemand kan goed gebruik maken van de telefoon in het verkeer, maar jij natuurlijk wel. En dus doe je het ook. Jij kunt gelijktijdig bellen, appen, enz. en veilig autorijden of fietsen.

Maar wees eens eerlijk, klopt dat ook? Kun jij gelijktijdig veilig rijden EN een goed gesprek voeren of een bericht goed beantwoorden? In 9 van de 10 gevallen is dat niet zo. Je kunt je volledige aandacht nooit richten op veilig weggedrag en een goed gesprek of bericht. Misschien kun je vlot een afspraak maken zonder al te veel snelheid te minderen of te slingeren, maar dat is het dan wel.
Stoer doen kan altijd. Houd gewoon vol dat jij dit allemaal wel kunt. Toon aan dat onderzoekers het bij het verkeerde eind hebben! Aardige kans dat dat niet gaat lukken.

Kijk ook even naar dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=V-WCzgjXqkA
Of deze https://froot.nl/posttype/froot/na-het-zien-van-deze-video-zul-je-niet-snel-meer-je-telefoon-achter-het-stuur-gebruiken/

Photo by Ian Valerio on Unsplash

Geen reactie's

Geef een reactie