Social media dieet

Social media dieet

Social media dieet

Voor de vakantie besloot ik om tijdens de vakantie mijn social media- en smartphonegebruik te beperken. En dat is heel aardig gelukt. Facebook staat niet op m’n telefoon, dus dat scheelt al een aardige verleiding. En verder heb ik m’n telefoon op vrijwel geen enkele vakantiedag op zak gehad. Het heet een mobiel, maar zo ben ik er niet mee omgegaan.
Ik heb me beperkt tot een tiental foto’s op Instagram, een stuk of wat appjes en berichtjes via messenger en een handvol mailtjes. Ik heb wel heel veel mailtjes ongelezen in de prullenbak gegooid: alle mail die niet dringend was en waar ik verder (waarschijnlijk) niets mee hoefde te doen heb ik ongelezen in de prullenbak gegooid. Alles bij elkaar geen heel streng dieet en zeker geen algehele detox!
Was het moelijk? Nee, eigenlijk niet. De verleidingen waren redelijk goed te weerstaan. Ik denk omdat ik het besluit had genomen om er weinig gebruik van te maken. Wel met de zekerheid dat ik er gebruik van kon maken als het nodig was. En dat was voor mij, voor mijn drie weken vakantie, voldoende.
Nu ik weer thuis ben beperk ik mijn social mediagebruik. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik minder social media open laat staan op computer, laptop en telefoon. En ik vraag me iedere keer af of ik niet iets anders kan doen. Social media is toch heel vaak gemakkelijk vermaak, tijdverdrijf wat relatief weinig oplevert. Het is leuk, maar er is meer in het leven!

Geen reactie's

Geef een reactie