FAQ

Nee. Andere partijen zijn hier actief mee bezig, zoals openbare bibliotheken en buurt- en wijkcentra. De Digitale Geest kan u wel helpen bij het starten met sociale media, bijvoorbeeld bij het aanmaken van een account of pagina en het opstellen van uw gebruikersprofiel, inclusief uw privacyinstellingen.

Category: faq

Deels klopt dat. U kunt niet 24 uur per dag meekijken op de smartphone van je kind. Wij denken dat dat ook niet goed zou zijn. Wat u wel kunt doen is met uw kind praten over zijn telefoongebruik. Wees nieuwsgierig. Vertel ook waar u uw telefoon voor gebruikt. Vertel wat u leuk vindt aan uw telefoongebruik en wat u zoal tegenkomt. Nodig uw kind uit ook zijn verhaal te vertellen. Dat gaat niet altijd vanzelf. Zorg dat uw kind weet dat u geïnteresseerd bent in wat hij doet.

Category: faq

Mediawijsheid gaat over alle media, dus ook over televisie, radio en de krant. Ook bij deze media is het belangrijk om stil te staan bij de maker van de programma’s en berichten. Deze achtergrond bepaalt mede de vorm waarin programma’s zijn gegoten en de manier waarop berichten worden gedeeld.

Category: faq

Waarom vindt u dat uw kinderen geen gebruik mogen maken van hun tablet of smartphone tijdens het eten? Ieder mediagebruik, of dit nu de televisie, smartphone of de krant is, leidt af van wat er aan tafel gebeurt. Bijvoorbeeld van een goed of vrolijk gesprek en van het eten. Eet met aandacht!
In een uitzondering op de regel zien wij zo nu en dan geen kwaad.

Category: faq

Load More