Dichterbij dan je denkt

Dichterbij dan je denkt

Het gebeurt nog te veel dat mensen me glazig aankijken als ik het heb over mediawijsheid. Het gaat al wel wat beter als de smartphone ter sprake komt en de manier waarop we -vooral anderen- er mee omgaan. Bewust omgaan met een mobiel, ja, dat is soms toch wel een dingetje. Maar verder? Verder lijkt het nog een ver van ieders bed show.
Dat het niet zo is bewijst de zaterdageditie van o.a. de PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).
Artikelen over media, technologie en welzijn: op het werk, op school en thuis. Over de mogelijkheden en over de gevaren.
Zie bijvoorbeeld het artikel over robots. De inzet van robots biedt mogelijkheden om werk veiliger te maken, maar ook om de inzet van minder mensen mogelijk te maken of mensen op een andere manier in te zetten en te laten samenwerken met robots en de bijbehorende technologie. We konden lezen over het bestaan van vlogs over vissen en streetfishing. We lezen over de gevaren van gaming. En over de grens is tussen een goede grap en wanneer een grap te ver gaat. Vrijwel voor ieder wat wils!
Media en technologie spelen een rol in het dagelijks leven, van jongeren, scholieren, ouderen en werkenden. Dat is al vele jaren zo. Ontwikkelingen gaan wel snel en de invloed wordt groter. Ik denk dat het superbelangrijk is om hier eens bij stil te staan en je af te vragen wat media en technologie voor jou betekenen, wat je wil dat het voor je betekent en wat de toekomst mogelijk voor je in petto heeft en hoe je hier op in kunt spelen.

uit de krant van 1 december 2018

Geen reactie's

Geef een reactie