De tijd vliegt?

De tijd vliegt?

Alweer ruim 6 jaar geleden (2011) gaf ik een gastles op de Kohnstammschool in Goes. In groep 7/8 hadden al veel kinderen een mobiele telefoon. In groep 5/6 was dat nog een stuk minder. Voor Omroep Zeeland was het reden om ook op school langs te komen en zij maakten dit filmpje.
Bezit en gebruik van het mobieltje is, ook in Zeeland, de afgelopen jaren sterk toegenomen. Nieuws uit november 2017: ”Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon. Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen bereikbaar zijn, maar maken zich wel zorgen over de invloeden van nieuwe media.
Vorig jaar kregen 441 4-jarigen een mobieltje, blijkt uit cijfers van het CBS. 933 kinderen kregen een mobiele telefoon op hun vijfde, 2588 op hun zesde.
Dat kinderen steeds vroeger een mobiele telefoon krijgen, is te zien aan cijfers van KPN. Kinderen die nu dertien en veertien jaar oud zijn, kregen hun eerste mobiel op een gemiddelde leeftijd van 11,7 jaar.” (https://www.rtlnieuws.nl/nederland/steeds-jonger-een-mobieltje-honderden-4-jarigen-hebben-er-al-een)

Wat eigenlijk niet veranderd is: de redenen om kinderen een mobieltje te geven en de zorgen om het verkeerd gebruik.

 

Geen reactie's

Geef een reactie