Aanbod

Aanbod
Ons aanbod is gevarieerd. We zijn beschikbaar voor o.a. gastlessen, presentaties en workshops.

Neem contact met ons op voor meer informatie, data en locaties!

 

Workshop
– Make your own rules
Een workshop voor stoere kids van 12 tot 16 jaar! Kijk naar jezelf en CHECK jouw social mediagebruik. Wat laat je zien van jezelf? Hoe komt jouw boodschap over en is dat ook wat je wilt bereiken? Dat is waar deze workshop om draait. Wie durft?

– Social media protocol
Sociale media bieden kansen en leiden tot nieuwe vragen. Het is goed om binnen een organisatie afspraken te maken over het gebruik van sociale media. Deze afspraken leg je vast in een gedragscode of protocol.
In deze workshop  gaan we in op het wat en waarom van een protocol. We bekijken de verschillende vormen en behandelen de CHECK-methode om tot een protocol te komen.

 

Lezing/presentatie 

– Uw smartphone de baas
Sociale media en smartphones hebben heel veel leuke kanten en bieden veel mogelijkheden. Mogelijkheden die er 10 jaar geleden nog niet waren. De hele wereld is binnen handbereik. Een straatbeeld zonder smartphones is nog nauwelijks voor te stellen. Kun je nog wel zonder? Heb je last van stress als je je mobiel niet bij de hand hebt?
Dan is deze workshop bedoeld voor jou! We leggen uit waar de stress vandaan komt,  wat je kunt doen om dit te verminderen en erger voorkomt.

 

Voorbeelden van wat we doen:
– gastles VMBO https://www.slideshare.net/jackkarelse/o-digiveilig-slideshare
– ouderavond basisschool https://www.slideshare.net/jackkarelse/weerbaar-op-internet

– gastlessen basisschool https://www.youtube.com/watch?v=8GwJvXpeEB4
– presentatie over informatiebewust werken op de Dag van de ambtenaar 2.0  https://prezi.com/9je18vevgk8m/dag-van-de-ambtenaar-20-informatiebewust-werken/

 

Actief

Als naschoolse activiteit gaan we regelmatig geocachen met basisschoolleerlingen. We kunnen deze activiteit ook organiseren voor kleine groepen. Informeer naar de mogelijkheden.

 

De Digitale Geest is er voor bedrijven, overheden, scholen en particulieren.